Comabella


Al final d'un camí veïnal que sorgeix de la carretera LV-3003 i passa per Viver de Segarra apareix una estructura urbana molt típica de l'edat mitjana. Les cases s'amunteguen les unes amb les altres formant un cercle imprecís i dos carrers permeten donar-ne la volta. És una de les dues maneres per arribar a Comabella.
Ocupant el sud del terme municipal de Sant Guim de la Plana, el llogaret s'amaga tímidament rere el Tossal Gran i el Tossal Llarg. La coma bella explica l'origen del topònim i situa el nucli urbà dins aquest d'aquest pla. La separació no és només geogràfica sinó també en part ancestral. Les fonts consultades destaquen que pràcticament totes les famílies tenen les seves arrels aquí des de temps remots. Fins i tot la petita església es confon amb les teulades dels habitatges que l'envolten i s'adiu amb la vida anònima que els seus habitants han fet durant generacions.

Detalls del Viatge

Llogaret
Ruta 18: Ruta climentina
Etapa: GospíComabella
13 min   3,7 km   2
31/III/2010 a 13:05   CC

Si bé hi ha dues vies per arribar a Comabella, hi ha un tercer camí, des de Gospí, que també hi fa cap. És una pista sense asfaltar i possiblement només apta per vehicles tot terreny o tractors. Un error en l'estudi previ que es va fer de la ruta ha portat aquí. Les condicions del cotxe han permès circular-hi a una velocitat extremadament prudent. La tranquil·litat al volant ha contrastat amb un cert patiment de la Laia, la copilot d'aquesta ruta, que no les tenia totes. No obstant això, el que ha quedat clar és que la visió d'aquesta part de la ruta calia retratar-la i així deixar un avís pels qui s'animin, trobin aquest tram i vulguin passar-hi.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada