Gospí


El castell i l'església de Sant Martí competeixen per ser la figura cabdal de la silueta urbana de Gospí. Per un banda, el castell és l'origen del poble, o almenys la primera referència que en verifica l'existència. És fàcil imaginar com, des de la torre de guaita que identifica aquesta edificació, anaren apareixent les cases que acabarien conformant el nucli urbà.
Per altra banda, l'església roman al capdamunt del turó sobre el que ha crescut Gospí. Pràcticament coetània del castell, conserva molts elements del romànic que influencià la seva construcció, malgrat que ha sofert moltes modificacions en diferents èpoques.
Aquesta disputa pel protagonisme paisatgístic del poble amaga, no obstant això, altres troballes que, discretament, acompanyen aquest catàleg de llocs d'interès per visitar. Entre aquestes troballes destaca la font de Gospí, probablement present des de sempre i que fou adequada i reformada l'any 1772. Brolla l'aigua des de dos brocs en forma d'animal i segueix per un petit canal que porta a un safareig. El conjunt és un testimoni que en altres pobles s'ha perdut, i recorda com de dura era la vida diària en aquells temps. Semblen molt llunyans ara, però en el context històric són més propers del que es pot pensar.

Detalls del Viatge

Poble
Ruta 18: Ruta climentina
Etapa: Sant RamonGospí
10 min   2.6 km   2
31/III/2010 a 12:52   CCC

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada