Política de galetes

Per tal que el blog funcioni adequadament, de vegades s'instal·len en els dispositius dels usuaris petits fitxers de dades, coneguts com galetes (cookies en anglès). La majoria dels grans webs també ho fan.

Què són les galetes?
Una galeta és un petit fitxer de text que els portals webs instal·len a l'ordinador o dispositiu mòbil dels usuaris que els visiten. Les galetes fan possible que el web recordi accions i preferències de l'usuari (un inici de sessió, idioma, mida de la lletra i altres preferències de visualització).

Com s'utilitzen les galetes en aquest blog?
Aquest blog utilitza les galetes pròpies següents:
· Galetes de sessió, per garantir que els usuaris que escriuen comentaris al blog són humans i no pas aplicacions automatitzades. D'aquesta manera es combat l'spam.
També utilitza les galetes de tercers següents:
· Google Analytics i Bloggerspacio.com: emmagatzemen galetes per a poder el·laborar estadístiques sobre els trànsit i volum de visites d'aquest blog. En navegar per aquest blog s'està donant el consentiment al tractament sobre l'usuari per aquest dos webs. Per tant, l'exercici de qualsevol dret en aquest sentit s'ha de comunicar amb les corresponents companyies.
· Xarxes socials: cada xarxa social utilitza les seves propies galetes per tal que es puguin prémer els botons del tipus "M'agrada" o "Compartir".

Com es poden controlar les galetes?
Des del web en anglès aboutcookies.org a més a més de poder eliminar totes les galetes que ja es trobin dins l'ordinador, també es pot configurar per tal que la majoria d'ordinador deixin d'acceptar-les. No obstant això, cal tenir en compte que, en rebutjar les galetes, és possible que s'hagin de configurar manualment les preferències de navegació cada vegada que es visiti un web i que deixin de funcionar determinats serveis i funcionalitats.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada