Els Alamús


A l'ombra de l'accés més oriental de l'autovia A-2, al seu pas pel Segrià, els Alamús veu passar cotxes amunt i avall sense que el soroll del trànsit el destorbi gaire. El nucli urbà se situa a prou distància d'aquesta via ràpida com per no tenir-hi res a veure.
El terme municipal es parteix en dos parts força simètriques, dibuixant com unes ales de papallona dins del territori. El poble dels Alamús se situa a l'oest. Les primeres cases més modernes són predominants, llevat del carrer major on se'n poden trobar del segle XVIII. Són, juntament amb la reformada església de Sant Martí, els darrers testimonis d'aquella repoblació que tingué lloc després de la guerra de Successió.
Des de llavors els Alamús ha anat creixent, sense presses però no pas amb la intenció de fer-se prou gran com per perdre la seva essència. El canal d'Urgell ha beneficiat el poble en el sentit de propiciar alguns conreus i ramaderia, a més d'un petit teixit industrial. La casualitat geogràfica ha volgut que, malgrat la tranquil·litat aparent, els seus habitants gaudeixin d'unes comunicacions viàries envejables que, donada la grandària del municipi, no haguessin sigut possible en un altre lloc.

Detalls del Viatge

Poble
Ruta 8: Un tast de la plana
Etapa: La Torre de l'EspanyolEls Alamús
1 h i 8 min   77,1 km   1   50 €

20/I/2010 a les 10:23   CC

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada