Vila-rodona


Les vinyes que acompanyen la carretera TP-2002 dibuixen al fons el nucli urbà de la Villa rotunda del segle X, l'actual Vila-rodona.
El campanar de l'església, del finals del segle XVIII, destaca especialment per sobre de totes les cases. Fou construït aprofitant un temple romànic previ i el resultat final és una combinació arquitectònica de notable interès. La referència romànica és un indicatiu que hi hagué assentaments humans molt abans de la repoblació que donà origen al topònim d'avui en dia. El columbari romà, conservat i restaurat, n'és un dels millors exemples, però també les diferents restes trobades que demostren la presència de població estable en l'època del neolític i de l'edat de bronze.
L'afany de conservació de la vila pel seu passat i llegat històric es veu reflectit any rere any en la celebració de la seva fira agropecuària, la més important de Vila-rodona. Malgrat les disparitat de dates de la seva creació que li atorguen diferents fonts, ningú li treu més de sis segles d'història. Començà amb la compra i venda de bestiar però amb els temps moderns s'ha passat a la maquinària agrícola i serveis relacionats.

Detalls del Viatge

Vila
Ruta 9: Gràcies Ramon
Etapa: RodonyàVila-rodona
12 min   7 km   2
25/I/2010 a 16:54   CCC

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada