Blanes

30 de gener de 2010 a les 10:49 | Valoració: CC
Sobre el municipi
Població: 39.107 habitants (2008)
Superfície: 17,66 km2
Entitats de població: 1

Detalls del viatge
10. Això és la selva!

Número de fotografies: 2
Distància recorreguda: 79,1 km
Temps transcorregut: 1 h i 42 min


Començo la desena ruta del Viatge per Catalunya amb un clima més assolellat que en la darrera ruta. Sortint de Barcelona la primera parada és, en aquesta ocasió, Blanes, per un motiu ben especial: encara no trepitjat la demarcació de Girona i és un greuge que cal corregir.
Heu provat mai d'arribar a Blanes per l'antiga N-II des de Barcelona? Deixant de banda el circuit que suposa, amb constants parades pel trànsit i per l'entrada a diferents municipis del Maresme, hi ha un detall que em sobta força: la incessant presència de ciclistes arreu del recorregut, malgrat que la foto és del mes de gener. Perdo el compte dels que avanço quan ja arribo al municipi.
Blanes és més gran del que em pensava a priori. Entrant des de la carretera GI-682 els arbres frondosos deixen pas a grans naus o edificis industrials, deixant a la seva dreta el seu nucli urbà o bé la costa. De fet, endinsar-s'hi, en cotxe, és complicat, amb aquella munió de carrers estrets i cases agrupades una a la vora de l'altra, fins que arribes a la línia de mar. Allà sí, tot ben ordenat i amb una filera de cotxes aparcats en zona blava però que no tapen la visió del Mediterrani que encara no havia tingut ocasió de veure en cap altra ruta.


Més fotografies

Abans de la fotografia que he publicat n'havia fet una pocs metres abans, en un espai d'asfalt que havia trobat sortosament davant del cartell del municipi. Tot i poder parar amb notable comoditat, no m'acaba d'agradar el resultat de la fotografia. Potser és el trànsit protagonitzat pel gran autobús que hi apareix, però no per això deixaré de publicar-la.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada