Lloret de Mar


Lloret de Mar és un dels municipis més coneguts de Catalunya més enllà de les seves pròpies fronteres, especialment pels nombrosos turistes que rep cada any. La referència històrica del turisme de platja el converteix un dels màxims exponents de la Costa Brava.
Aquest boom turístic continuat en els anys ha portat a un creixement urbanístic important, però no és nou. Abans del descobriment de la vila, Lloret de Mar ja gaudia d'un motor econòmic en la indústria marítima i en la fortuna que reinvertien els emigrants a terres transatlàntiques.
Aquest passat es manté en petites dosis entre edificis, hotels i urbanitzacions. Les platges i cales, en temporada baixa, es veuen anònimes. A Sa Caleta, el Castell d'en Plaja jau impertorbable i només la diferent llum que li dóna el sol el fa canviar de color. La platja de Canyelles, a tocar de Tossa de Mar, s'amaga rere una carretera enrevessada i acull el port nàutic.
La petjada de diferents corrents artístics centenaris també és present arreu del terme municipal. El Museu del Mar, el Castell de Sant Joan, el cementiri modernista dels indians en són bons exemples. Menció especial per Sant Pere del Bosc, un antiga església, casa monàstica o caseria, segons les fonts consultades, situat enmig d'una zona de camins sense asfaltar. Ara és un complex turístic privat, però manté l'esplendor que portà el corrent modernista, fruit de la seva reedificació a mans d'un indià conegut popularment com el comte de Jaruco.

Detalls del Viatge

Vila
Ruta 10: Això és la selva!
Etapa: BlanesLloret de Mar
19 min   7,3 km   6
30/I/2010 a les 11:08   CC

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada