Vidreres

30 de gener de 2010 a les 12:50 | Valoració: CC
Clica sobre les fotografies per veure-les ampliades
Detall per localitzar el vehicle
Sobre el municipi
Població: 7.316 habitants (2008)
Superfície: 48,05 km2
Entitats de població: 12

Detalls del viatge
10. Això és la selva!

Número de fotografies: 2
Distància recorreguda: 42,6 km
Temps transcorregut: 1h 42 min


Abandono la costa seguint la carretera C-63 direcció nord-oest. El primer tram és força transitat i presenta una imatge que encara no havia vist però que havia llegit en alguns diaris: em refereixo a dues o tres xiquetes assegudes en una cadira plegable que fumen una cigarreta. Acompanyen la mirada a cada vehicle esperant resposta. És curiós perquè són quarts d'una i no sembla una hora propícia, però ja se sap que si hi ha ganes no hi ha horaris que valguin.
Superat l'enllaç amb la carretera C-35 una entrada majestuosa em presenta tot d'una Vidreres que, com podeu suposar, deu el seu nom a quelcom relacionat amb el vidre. Sembla ser que en la documentació antiga hom relaciona el topònim amb Vitrariis: "forns de vidre".
Em resulta magnífic aquest bosc improvisat i instantani només esquerdat per la carretera. Malgrat que som al mes de gener, imagino com ha d'omplir-se de verd quan arriba amb el bon temps. Tot just desapareix i veig a mà dreta el que sembla un local o un negoci pensat per a esdeveniments o festes privades. La P de pàrquing i la indicació de "només turismes" m'anima a deixar el cotxe allà, calculant la maniobra perquè no desaparegui del quadre on aparegui també el cartell. La gent que ronda per allà contempla l'escena sense donar-hi sense gaire importància, fins i tot quan trec l'equip fotogràfic.
No sembla tant fàcil com es veu a la imatge, la gespa que resisteix l'hivern, juntament amb les fulles, amaga uns quants forats que he d'anar esquivant.

Entitats de població descartades (d'acord amb els criteris d'admissibilitat d'aquest projecte)

· Les entitats d'Aiguaviva Parc, la Goba, el Mas Flacià (o el Mas Flassià, segons la font), Puigventós, Santa Seclina i Terrafortuna són urbanitzacions.
· Cartellà i les Bòries, d'acord amb l'enciclopèdia, són considerades com a veïnats.
· Pla de la Font, malgrat la manca d'informació, apareix en alguns documents com a barri.
· Serres, després de molt consultar, ha resultat impossible esbrinar quin tipus d'entitat és.
· Caulès és una caseria malgrat que en alguna entrada s'afirma que és un poble. El seu caràcter disseminat ha fet molt difícil fotografiar-lo.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada