Brunyola


Per la carretera C-63, entre Santa Coloma de Farners i Anglès, un senyal indica que et pots desviar a mà dreta per anar per una carretera local, la GIV-5334, que et portarà a Brunyola.
En només tres quilòmetres que dura aquest branc hom pot tenir la sensació que, per un moment i ajudat per arbres frondosos que cada cop amaguen més el Sol, canvia de paisatge. Sembla com si els brunyolencs s'amaguessin de les poblacions veïnes per voler fer la seva vida rutinària i apartada de la C-63, via que, per altra banda, els comunica amb bona part de la comarca.
I tot d'una, quan menys t'ho esperes, es comencen a veure les primeres cases, presidides per l'antic castell de Brunyola, amb permís de l'església de Sant Fruitós, que aprofita com a campanar una de les torres del castell -i que podeu veure en la fotografia-. Dibuixen un perfil del nucli urbà petit i discret, que no vol pressa ni soroll, i que respira, per sobre de tot, tranquil·litat.
A l'hivern, que és quan faig la fotografia, resulta un xic més fred passejar-hi, però de ben segur que a mitjans d'any, quan la calor es fa present, donar-hi un tomb protegit per la grandària de les ombres dels arbres presents al terme ha de ser del tot refrescant i molt agradable.

Detalls del Viatge

Poble
Ruta 10: Això és la selva!
Etapa: Santa Coloma de FarnersBrunyola
14 min   9,1 km   1
30/I/2010 a la 14:45   CCC

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada