Sant Julià del Llor i Bonmatí

30 de gener de 2010 a les 16:01 | Valoració: CC |
Clica sobre les fotografies per veure-les ampliades |
Sobre el municipi -
Població: 1.225 habitants (2008)
Superfície: 9,73 km2
Entitats de població: 2

Detalls del viatge
10. Això és la selva!

Número de fotografies: 1
Distància recorreguda: 26,3 km
Temps transcorregut: 1 h i 16 min
El municipi de Sant Julià del Llor i Bonmatí es troba al nord de la comarca de la Selva, només per sota d'Amer, del que en va formar part fins l'any 1983. Tot i que està molt a prop de la C-63 -la carretera de referència per aquesta ruta- al terme municipal s'hi arriba per la N-141, vorejant el riu Ter, que fa de límit per a tota la part sud. Un cop creuat el riu la targeta de presentació és Bonmatí, en el que sembla una plaça envoltada d'una falsa mitja rotonda i un senyal que indica que és lloc de pas de la ruta del camí de Sant Jaume que va de monestir de Sant Pere de Rodes -al Port de la Selva- fins a Alcarràs, passant per Montserrat.

30 de gener de 2010 a les 16:11
Valoració: CC
BONMATÍ
10. Això és la selva! | Número de fotografies: 1
Distància recorreguda: 1,8 km | Temps transcorregut: 4 min


Bonmatí, topònim del qual ve donat per la colònia industrial creada sobre el molí del mateix nom al segle XIX, ve a ser com el germà gran del municipi ja que n'és el cap, té l'ajuntament i s'hi concentra la major part de la població. El cartell me l'he trobat tornant de Sant Julià del Llor, ben visible i ben net. Si us hi fixeu, al fons a l'esquerra podeu entreveure que hi estan jugant un partit de futbol.

30 de gener de 2010 a les 16:07
Valoració: CC
SANT JULIÀ DEL LLOR
10. Això és la selva! | Número de fotografies: 1
Distància recorreguda: 2,1 km | Temps transcorregut: 6 min


Sant Julià del Llor, topònim que es relaciona amb el llorer, és tot el contrari que Bonmatí ja que és tot un desordre disseminat amb l'única referència de la parròquia que li dóna el nom. Aquest garbuix és el que fa que el cartell aparegui enmig del camí local que ronda les diferents cases, sense que hom tingui clar si ja ha arribat al nucli urbà o no, llevat dels propis santjulianencs, és clar.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada