Anglesola


Prop de l'autovia A-2 i dels límits pel sud del Canal d'Urgell, Anglesola roman discreta de la mateixa manera que les primeres referències escrites parlen d'aquesta vila. De fet, el topònim podria venir del llatí ecclesiola, en el sentit d'"església petita".
Tot i això, la grandària o el nombre d'habitants no amaguen un passat si més no senyorial, del qual deixaren un llinatge noble en el seu moment, que durà uns pocs segles, juntament amb algunes cases benestants properes a algunes restes de muralles.
L'antiga església, desapareguda, també deixà empremta en alguns dels retaules que la nova del segle XVI ha mantingut i posat en valor. En la capella de la Santa Creu, dins de l'església, es veneren fragments del Lignum Crucis, segons la tradició.
La importància històrica de la Santa Creu en aquesta vila és tanta que la festa major se celebra en honor seu amb un respecte solemne i diverses i curioses activitats, com la festa de la Caritat, on es reparteixen panets als assistents per protegir-los de les inclemències del temps.


Detalls del Viatge

Vila
Ruta 16: Carretera i manta a la C-53
Etapa: TornabousAnglesola
9 min   5,6 km   3
25/III/2010 a la 13:37   CC

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada