Tàrrega


S'apaguen els focus, es desmunten els escenaris, es recullen les tendes. S'acaba el segon cap de setmana de setembre i una de les fires de teatre més rellevants tanca les portes fins l'any següent. Tàrrega deixa llavors el seu protagonisme internacional i passar a ser la Targa de sempre.
Dues carreteres travessen el nucli urbà formant una discreta intersecció a la plaça del Carme. Per una banda, la C-14, de sud a nord, comença el tram en una recta infinita que es van endinsant pels carrers. Un parell de semàfors en vermell donen una pausa a aquesta visita ràpida.
Per l'altra, l'antiga N-II, d'oest a est, comença amb un rotonda com volent alentir el ritme del conductor. És una bona excusa per aparcar i aturar-se a prendre alguna cosa. Molts del carrers amaguen tresors patrimonials de tots els segles des que Ramon Berenguer I en fes conquesta. Alguns són ben visibles, com el castell i dues de les esglésies. Altres haureu de buscar-los en carrers amagats enmig del casc antic o a les afores.
La barreja de tantes èpoques en l'arquitectura targarina és fruit per les desventures històriques que ha patit. Afortunadament, l'empenta de la seva gent al llarg del temps i l'interès suscitat de la seva posició geogràfica ha mantingut sempre la importància de la capital de l'Urgell.

Detalls del Viatge

Ciutat
Ruta 16: Carretera i manta a la C-53
Etapa: VilagrassaTàrrega
6 min   2,2 km   4   1,80 €
25/III/2010 a 14:27   CC

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada