Can Bou


Una casa amb la data del 1723, probablement l'antiga casa Bou de Puigdendela, assenyala la breu història de l'existència de Can Bou.
La indústria transformà una masia aïllada en un focus industrial, aprofitant la riera de Carme. Aquest focus es troba partit per la carretera BV-2131, que rodeja el nucli urbà pel sud. A la banda de la carretera que no toca el veïnat, dues fàbriques són l'exemple més visible d'aquest desenvolupament, i a la banda que ja forma part del nucli urbà, en queda l'edifici de la Numància, que feia la funció d'assecador de paper.
La Numància, no obstant això, és l'excepció que portaria a pensar erròniament que Can Bou és una colònia industrial. Tot el contrari, en arribar-hi per la carretera BV-2141, el desordre aparent de carrers i cases conviden al foraster a aparcar a l'entrada i seguir a peu, com en altres pobles més antics de la mateixa grandària, per acabar descobrint el passatge del Notari o la plaça Alfons Pons i Riba.
Can Bou ha crescut fins al punt d'ésser la seu de l'ajuntament d'Orpí, però ho ha fet seguint l'ordre que l'orografia li ha marcat. Compartint protagonisme amb la resta d'entitats de població que conformen el municipi, a Can Bou hi té lloc gran part de la festa major, en honor a Sant Miquel, i la matança del porc, cada tercer diumenge de març. Aquesta darrera manifestació festiva és apta per tots els públics, ja que no es mostra el sacrifici de l'animal.

Detalls del Viatge

Veïnat
Ruta 17: Una petjada per l'Anoia
Etapa: CarmeCan Bou
4 min   1,3 km   4

← Fotografia original:
25/III/2010 a 16:43   CC

Les fotografies de l'entrada corresponen a una visita realitzada amb posterioritat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada